fredag 23 augusti 2013

En bra energidryck

Jag och mannen är absolut inga storkonsumenter av energidrycker, tvärtom. Men någon gång om året, ofta i samband med sommarsemestern blir det dagar då vi kör längre sträckor med bil, kanske en bra bit in på natten. Då kommer problemet för oss kvällströtta: att hålla sig vaken. Kaffe tycker vi inte alls om någon av oss så det är inget alternativ. Energidrycker har vi köpt ibland men vi som normalt försöker hålla oss ifrån sådant med skumma ingredienser tycker inte att de är speciellt kul att dricka. Den här sommaren hade vi bättre tur och hittade en energidryck vi inte sett förut, en som var märkt med både Fairtrade och EU: s ekologiska märkning, nämligen White Tiger.Ingredienserna är få och ingen av dem konstig på något sätt. Sympatiskt att alla smakämnen är naturliga. Den innehåller inte heller taurin som är vanligt i energidrycker. Innehållsförteckningen ser ut så här:

Ingredienser: kolsyrat vatten, rörsocker, surhetsreglerande medel (citronsyra), stabiliseringsmedel (Gummi Arabicum), aromämnen (äpple-extrakt, naturligt koffein, naturliga smakämnen), citronjuice.

Det enda man skulle kunna ifrågasätta är Gummi Arabicum. Det är inte KRAV-godkänt men är ett naturligt förtjockningsmedel, se här.

 
Jag vill inte på något sätt göra reklam för energidrycker i allmänhet, de är nog oftast helt onödiga, men om man behöver en skulle jag rekommendera den här. Det är bra att det kommer fram vettiga alternativ för olika produkter. Smaken är dessutom helt ok.

1 kommentar:

  1. Då huvudsyftet med energidrycker brukar vara att tillföra koffein skulle det ju gå lika bra att köpa koffeintabletter på apoteket dricka cola. Coca cola är ju däremot långt ifrån både fair trade och ekologiskt.

    SvaraRadera