måndag 14 oktober 2013

Weekendresor på olika vis

Efter några intensiva månader kom jag och mannen fram till att vi behövde en minisemester. Man påverkas ju också när folk runtomkring pratar om weekendresor till diverse städer runt om i Europa. Oftast med flyg då förstås för att hinna med resan över en helg. Det låter ju trevligt men inte alls särskilt miljövänligt, i synnerhet inte om det upprepas varje år eller kanske till och med flera gånger om året.

Även om man försöker leva klimatsmart är man ju i samma behov av avkoppling och nya intryck som alla andra. Grejen är att komma hemifrån, oftast nödvändigt för att kunna koppla bort alla vardagens måsten. Men tänker man efter är det inte avståndet hemifrån som spelar roll, det går att hitta trevliga ställen kanske bara några få mil bort. Många pensionat, herrgårdar och hotell har weekendpaket av olika slag, ibland kombinerat med någon aktivitet. God mat, mysig eller lyxig miljö beroende på hur man väljer. Stad eller landsbygd. Det finns mycket att välja på. Och stad behöver ju inte betyda shopping av plagg och prylar man inte behöver utan god mat och gott fika, museer, konserter, teater eller något annat.

För vår del tänkte vi en stund på vad vi egentligen ville ha. Båda ville ha avkoppling och att kunna stressa ner. Samtidigt kan ingen av oss kan sitta still någon längre stund så någon form av aktiviteter måste det vara. Vi är inga stadsmänniskor och dessutom inte intresserade av shopping så stadsweekend föll bort. Det ställe vi varvar ner på bäst är i naturen, så fritt från människor som möjligt, så valet föll på en kombination av vandring och romantisk weeekend på ett mysigt, lite gammaldags lantligt inrett pensionat. Platsen blev Kolmården (inte djurparken utan området) någon timmes bilresa hemifrån, ett område med fin och omväxlande natur där det finns många vandringsleder.

Ett riktigt mysigt pensionat

Bråviken en lördagsmorgon, bara naturen och vi
 
Efter denna alltigenom lyckade helg känner jag mig skönt avslappnad, med lite lagom träningsvärk i vaderna, och fortfarande mätt av all den goda maten. Och utan miljösamvete!

2 kommentarer:

  1. Det där dilemmat har jag också känt, resa eller inte resa. Mysigt pensionat är ett jättebra förslag. Lite trixigt att hitta tycker jag. Kolmården var ett bra förslag. Det är ju inte mer än knappt en timme från mig heller.

    SvaraRadera
  2. Jag är också jättekluven. Jag vill ju uppleva världen! Samtidigt som jag inte vill förstöra den.

    SvaraRadera