lördag 15 juni 2013

Cykla i regn - bra skoskydd

Som jag skrev i ett tidigare inlägg (kan läsas här) så cyklar jag på elcykel till och från jobbet så ofta jag kan, det brukar bli de flesta dagarna i veckan så här års. Det är ofrånkomligt att det ibland regnar när jag ska hem, som i fredags t ex, då regnade det ganska mycket. Regnställ har jag sedan länge, ett som fungerar även i riktigt ösregn men för skorna har det varit värre. Jag har mer eller mindre förstört 2 par skor i regnväder, de har blivit helt genomblöta av smutsigt vatten från vägen och blev efter torkning hårda och konstiga. Det är ju inte så kul, och inte heller så kul att cykla till stan och klampa in på jobbet i gummistövlar.

I höstas började jag leta efter några vettiga soskydd, jag tänkte att det måste väl ändå finnas. Det jag hittade (i cykelbutiker) var jättedyrt. På Biltema hittade jag ett par av samma modell som de som säljs i cykelaffärer men de passade jättedåligt, alldeles för långa men samtidigt för smala för en sko av typ jympasko. Det slutade med att jag lämnade tillbaks dem efter en gångs användning och de godtog förklaringen till varför jag inte ville ha dem.

Till slut, precis när cykelsäsongen var slut, hittade jag ett par som var precis vad jag ville ha: "boots in a bag", De kostade bara 245 kr med fri frakt från internetbutiken. Företaget hette "bootsinabag" (www.bootsinabag.se) men nu när jag skulle länka till det fanns inte sidan. Jättesynd om de försvunnit för gott, produkten var suverän. Kanske är sidan tillfälligt nere, jag vet inte.

De ser i alla fall ut så här:

 

De är heltäta och väldigt smidiga att ta på. Man sätter in tån i en liten ficka, sen är det kardborrreband på vaden. Man kan ha dem antingen utanpå eller innanför regnbyxorna. Storleken är ganska flexibel, jag har för mig det fanns 3 olika. Hopvikta blir de små och väger inte mycket.

Första gånge jag provade dem var alltså i fredags och jag kom hem torrskodd efter 1,5 mil i ösregn. Godkänt helt klart!

Nu är det ju fånigt att göra reklam för en produkt som kanske inte finns att få tag i men kanske kan man hitta liknande någon annanstans. Dessutom kanske inte alla vet att man kan köpa regnskydd för skorna. Blöta skor är trist, förstörda skor är dåligt både för miljön och plånboken.

3 kommentarer:

 1. Hej
  Sidan www.bootsinabag.se fungerar nu. Funderar på att köpa ett par. Är du lika nöjd nu som då?
  Mvh Sören i Linköping

  SvaraRadera
 2. Ja, jag är helnöjd med dem, jag har använt dem i ordentligt regn flera gånger nu. Att ha dem innan för regnbyxorna var bäst, annars kan vatten komma in där de ligger omlott. Skulel jag sytt dem hade jag lagt dem omlott tvärtom om du förstår vad jag menar, så att skarven hade varit bakåt och inte framåt när man fäst kardborrarna. Men som sagt om man har dem innanför byxorna är det inget problem. Kul att sidan funkar igen!

  SvaraRadera
 3. Tack, då ska jag nog testa dem. Lämnade nyligen tillbaka ett par skoskydd Gripgrab Dryfoot som jag inte var nöjd med. De gav blöta strumpor efter 15 minuters tur hem i regn...

  SvaraRadera