tisdag 14 maj 2013

Traderafynd

Man kan verkligen göra begagnatfynd!

Med dagens post kom följande saker som vi köpt på Tradera:Skor till mig...
...och två tröjor till sonen 
Jag behövde ett par nya skor, mina gamla vårskor av sneakerstyp börjar bli så gamla att sulan är alldeles hård, och därmed också farligt hal på tex butiksgolv och blöta stenar. Sulan håller dessutom på att lossna från själva skon så det är definitivt dags för nya skor. Jag har fastnat för Ecco, de håller riktigt länge och är jättesköna, prisvärda med andra ord. Jag har tidigare köpt eccosandaler och ett par eccoskor med goretex som passar bra på hösten, tidig vår och regniga dagar, men de är svarta och känns inte så kul på sommaren. Båda paren köpte jag på Tradera, de var så gott som nyskick och gick billigt, ungefär en fjärdedel av nypris. De jag fick hem idag är tunnare, nät på ovandelen. Även dessa var så gott som nyskick. Just skor tror jag är bra att köpa i mycket gott skick så att de inte är alltför ingångna för en annan fot.

Sonen ville ha tjocktröjor och letade fram ett par fina som vi fick för en billig peng.

Man behöver faktiskt sällan köpa nya kläder och skor när det finns ett så stort utbud av begagnat. Folk verkar sälja kläder väldigt fort, innan de är slitna alls. En del kan såklart vara felköp men mycket är nog bara att man tröttnat på plaggen. Jag tycker att kläder och skor ska användas tills de är utslitna, allt annat är faktiskt helt fel ur resurs- och miljösynpunkt. Tröttnar man själv på ett plagg ska någon annan kunna ta över och använda samma plagg. Se också vad jag skrev tidigare i år om klädkonsumtion här. Man behöver inte vara rädd för felköp heller, det är bara att sälja igen om det inte passar.

Något som är intressant är att även sonen numera letar kläder på Tradera. Han har annars inte alls tagit till sig vår omställda livsstil i övrigt, tycker bara vi är knäppa i största allmänhet. Då är det extra kul att se att han tar till sig något av det i alla fall och faktiskt blir nöjd med resultatet. Sen är det nog mest av ekonomiska skäl just nu men han kommer ju in i vanan att köpa begagnat och det är bra!

1 kommentar:

  1. Jag tycker att det är svårt att köpa skor på nätet. Dom där är nog samma modell som de jag har, men jag har röda. Mina har jag haft hur mycket som helst. Supernöjd! Nu börjar nätet gå sönder i kanten så jag kanske ska snegla efter nya sånna på nätet. Då vet jag ju att de passar.
    Man känner sig så himla nöjd när man fyndar.

    SvaraRadera